Hegyikecske

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Gyerekszáj,kricsmi,szabadnap...

2011.06.18. 22:21 lejudit

 Először is,ühüm-ühüm: Üdvözlet az új tagoknak Nóriéknak,Timinek,Józsinak,Marika néninek(a két Benyes gyermek anyukájának:D),Katának és kedves vőlegényének Lalinak!

Kedden már Bandi is itt lesz!! Használj ki minden otthon töltött percet a 35 fokban,mert itt szakad az eső minden áldott nap. 17 fok átlagosan... Te is megtudod,milyen is az az ázott hegyi kutyasz@r barátom,mert azzá változol!! ;)

Na szóval,eddig túl vagyunk majdnem két héten. Egyre több az ismerős arc a folyosókon,egyre több a magyar ismerős is. Timit+Józsit már ismeritek,akkor van Nóri,a recepciós kisasszony+Sanyi,van Melinda a szomszédom,van Ádám Atti tesója,Ancsa,a harmadik lány nevét elfelejtettem :S, van még Máté,akit most a konyhán ismertünk meg Katával,nna Máté ő teljesen Gyenes Szilárd(stílusra,dumára...) már most csípem! ;)

Tegnap este 9-kor végeztünk,laza napnak tűnt így utólagosan,kicsit belekukkantottam a Madagaszkár 2-be is. Ugyanis ezt nézték a kölkök az este folyamán.
Amíg kint voltam,sok időt töltöttem egy kis fickóval,Lukas-sal. 4 éves és egy végtelenül mosolygós kis srác. A tegnapi gyerekszáj is meg volt. Ült az ölemben velem szemben és nézett,egyszer csak megszólal:
-Neked már van két gyereked??
-Nincsen. 
-Akkor miért van két cickód'? :D:D
Gondolta ha anyukájának is van kettő és ketten testvérek,akkor biztosan nekem is akad már kettő. Gyereklogika. Hát hirtelen nem tudtam,mit mondani,de visszakérdeztem:
-Neked is van kettő,még sincs két gyereked! Hogy lehet ez?
-...de ez nem ugyanolyan!!
Szóval értitek,ez így működik 4 évesen! De azért,gondoljatok bele:
-Ha 4 gyereked van,akkor 4 éves logikával,hogy néznél ki??? :D huah!

Amikor vége volt a műszaknak,elkészülődtem és átmentem Timiékhez aztán menetközben Nóri és Kata is befutott,hogy végzett és útra keltünk. Először kis séta,aztán jól megéheztünk este 11kor és elmentünk Egli?-be enni egy dönert. :D 

A program ezután a serfaus-i disco volt,ami még nincs,de lesz! De a hely mellett volt egy igen fura hely,ahonnan afféle furcsa zene is szólt,na az dugig volt,oda nem mentünk! HA megtudom,milyen az a zene,szólok róla. :D 

Ezután átmentünk a George Pub-ba: http://www.george-pub.at/produkteDetail.asp?PRId=15
ööö,a képek alapján,lesznek itt még jó dolgok,viccesek és homályosak is. :D De azt tudom,hogy egy Lederhosét(bőrvillantó),olyan,mint a biciklis gatya,csak sokkal-sokkal viccesebb!!!-fel kell próbálnom egyszer!
-Itt valamiféle welcome drinket akartam inni,de monyó sajnos nem volt,meg sem kíséreltem elmagyarázni,mi az,itt tutti nincs. :)
Timiék vilmoskát ittak,mi Katával pedig hát Jägermeistert! Azt hiszem átszokom erre míg nem térek vissza a Hintalóba! Ezzel fogom gyászolni azt a szép ki időszakot Budapesten. :D
Ja és ne tessék azt hinni,hogy ekkora kocsmatöltelékek vagyunk,ez csak szigorúan welcome drink!! :)
A kis "rénszarvasunkat" egy 2 cl-es kis üvegcsében kaptuk meg,amit el is hoztunk szuvenírnek,mert a kis pultosfiú majdnem valami bűvész mutatvánnyal eltüntette előlünk. :)

Ehhez szóljon a következő dal: :D Eredetileg német dal,de,hogy anyukák is megértsék... ;)
 

A kricsmi: 
 

 Kricsmi itallapján:

 








 











Radler,Jägermeister






















Timi és Józsi


























A közös képet nem teszem fel,jobban jár mindenki!! :D:D Azt majd 8 szemközt.
-Köszi a cimborációt! ;)

 A mai nap,a szabadnapomon munkatársammal Ines-sel mentünk Landeck-be,körülnézni,csatangolni. Nagyjából végre láttam mi van ott. Nem tudok róla mit mondani! Majd idővel talán,de azt hiszem nem olyan rég volt ott Parov Stelar. Tehát csak eljut ide is valami! (Landeck)







                                   














Ines:  
  

 


























 




























Az Inn-folyó

 ...amikor hazaértem átjött Kata,végigdumcsiztuk a délutánt és elmentünk együtt vacsizni. A két gusztustalanság: a Leberkäse és még mindig a barnamártás mindenben! :S:S:S grrr...ezeket ki találta fel??!!

Leberkäse:A Leberkäse egy bajor hússpezialitás. Emlékeztet egy pástétomra, a főznivaló húsokhoz tartozik. A bajor fönemes, Karl Theodor 1776-ban hozatott udvarába egy hentest, aki feltalálta a Leberkäse-t. Manapság megtalálható az osztrák, német és a svájci étlapokon is.
A hozzávalók, marhahús, zsíros disznóhús, szalonna, víz, hagyma, só, majoranna, ezeket ledarálják és egy formában sütik meg. A külseje szépen megpirul. A neve lefordítva máj (Leber) és sajt (Käse), de egyik hozzávalót sem tartalmazza.
További variációi a Pferdeleberkäse, valamivel fűszeresebb, lóhús hozzáadásával, aztán van még Tessini Leberkäse, pepperonival, vagy a Käsleberkäse, kis sajtdarabkákkal belesütve, ez inkább csak Ausztriában ismert.
A tradició szerint a hentes kétszer süt egy nap Leberkäse-t, egyszer délelőtt, egyszer délután. Még melegen zsemlével vagy Brezel-lel (perec) kínálja. Nagyon ismert és szeretett étel a a frissen sütött Leberkäse, kenyérrel, erös mustárral és ecetesuborkával, vagy tükörtojással, krumplisalátával sok étlapon szerepel.

Igen remélem,a miénk,nem pacihús volt :D :D

...és ő Kata,akit igen megkedveltem szintén a napokban! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyikecske.blog.hu/api/trackback/id/tr372996191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása